Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 28., vasárnap

Ismét keresztrejtvény

Nem pontos feladat, mert nem pontos. Vagyis nem teszteltem.
A rovás jeleket akár csűröm csavarom nem tudom behelyezni a keresztrejtvénybe. 
Mert hát múltkorjában is problémák voltak ezzel.
Most ez másik keresztrejtvény készítő, és demo. De így is megfelelő lenne,ha...
Valószínű, hogy számokkal fogom helyettesíteni az "ékezetes" jeleket. Miféle ékezetes, kérdezheted te.
Bizony ékezetesnek veszi az é-t akkor is ha rovással írom. Angol nyelvű a program nyelvet nem tudok rajta állítani, s ha lenne is a magyar rendszerint nem szokott benne lenni. Cseh meg igen. Na vagy megtanulunk csehül, vagy maradunk a magyar nyelvű rovásnál. Lassan ezt már muszáj lesz hangoztatni, mert némelyek olyan nagyon nincsenek képben, hogy azt hiszik a rovás egy külön nyelv, melyet szegény iskolás gyermekeknek sok-sok év alatt kellene megtanulni, az idegen nyelvek rovására .
Szerencsétlen dolog ez, hogy még a saját szólásainknak, szófordulatainknak sem hisznek ezek az emberek.Vagyis hogy ez a mienk. Nem másé, és köze sincs a marsi életformához. (Bár ahogy a Goldenblog besorolásomat látom, valami marsi életformának tekintik a rovást.Szerintük se nem kultúra, a társasjátékok, rejtvények meg nem szórakozás. Széllel szemben nagyon nehéz vizelni. Nekem meg speciel nem is megy. Na most ezzel a bejegyzéssel a Goldenblog szakértői tuti hogy az utolsó helyre dobnak a listán.)
Tehát itt egy előzmény, légyszi lessétek meg. Ha nem tudsz angolul elég egy szótár is.
Azért készült, hogy megmutassam hogy a rovás nem a nemzet magába fordulása, hanem része a jelen kultúrának, és van értelme, helye a mai oktatásban. Azért meg valaki róni tanul, attól még nem gyűlöl más nemzeteket, népcsoportokat, DE megőrizni kívánja, SŐT megőrizni akarja kapcsolatát az ősökkel.  Szánalmas ha valaki ezt nem tartja tiszteletben, s szánalmas ha valakinek nincsen kapcsolata s nem is akar semmilyen kapcsolatot a régiekkel. Annak nincs múltja s jövője sem lesz. Gyökér nélkül nem fejlődik növény. Alap nélkül nincs ház. Az egész csak kártyavár. 











Rovas Szabvany betűkészlettel olvashatóak a Napló bejegyzések. (balról jobbra)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nincs moderáció, csak nem adok esélyt az egymásról puskázásnak.

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *