Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 19., péntek

45. feladat ( B,D jelek olvasása )


borOka bAdogos a bAbolnai bqlqmbika buli utAn a bokorvab Ebredt.
Ez csak egy mondat a sok közül,amit a mai napon alkottunk. A következő szavakból kell minimum 3 mondatot készíteni, ha lehet összefüggés is legyen köztük.
bolond, bAdogos, bAbolna, bqlqmbika, didereg, bendQ, iraNAba,bArd, bArdolatlan, boldog, bunda, libben,behemOt, diNNe,lAb, belEndek, lAda, labda,bokor,bojtorjAn,bambusz, buldog,beszervezQ, bandita.bekap,budi,ballag,boka,buckalakO,bQg,buksi,gqdqr, boroshordO,didereg,dobAl, bwdqs,rAba

Lehet verses formában, akkor 10 pont, egyébként 5 pont minden egyes fogalmazás. Egy mondatban az "egy, a, az" névelők szabadon használhatóak, egy mondatban ha szükséges, akkor maxi 1 plusz szó kerülhet a mondatba a felsoroltakon kívül. A mondatokat kézzel vagy géppel is írhatjátok.


Ha megérkeznek a megoldások, a jelenleg használatos írással is fel fogom tüntetni a blogon. Az olvasás gyakorlásához mindkét írásmód megfelel, hisz aki most tanulja az olvasást d-b gyakran keveredik,a róni tanulóknak, meg szintén jó kis gyakorlás lesz. 




Rovas Szabvany betűkészlettel olvashatóak a Napló bejegyzések. (balról jobbra)

Jeleztétek, hogy nem látjátok a rovás jeleket. Valószínűleg nem csak fontkészletfüggő, hanem jelkészlet függő is. Hiába még mindig nincs Unocode. Itt a kép a feladatról.

Gárdonyi hetek

rov_fs.ttf betűkészlettel olvashatóak a Napló bejegyzések. (balról jobbra)



mostanAban gArdoNi kqrwl forognak a napok. A fiamnak ez a kqtelezQ olvasmAN, IG hAt olvassa, s segItek nek az olvasOnaplOt Irogatni. keresgEltwnk a neten eG Erdekes SO utAn kutattunk, s IG jutottunk el eG SAmItOgEpes jAtEkhoz, a jumurdZAk GWrWjEhez. No sikerwlt beSerezni, s vEgigjAtSani. Eger belvArosAt SEpen megismertwk.jArtunk a gArdoNi mUzeumban, s ezer mAs heLen, de Cak a jAtEk keretein belwl. Remélem eljutunk oda, ninC meSSE, Cak a koCink vacak, s benzin se olCO. A jAtEkrOl Cak aNNI, hoG Erdekes, de nem lehet végigjAtSani sajAt magadtOl, mindenkEppen segItsEget kell haSnAlnod a hivatalos oldalrOl s eGEb forumokrOl. KiCit nEha erQltetett, a SInESek CapnivalOak, Cak bArdi GwrG alakÍt naGSerQen, KEzdi GweGel, pAStorerZivel. A többiek kataStrOfAlisak. SOval NAri NaG melegben jO SOrakozAs a nEG fal kwzwtt. En Ejjel prObAlkoztam vele, mert nem tudtam aludni. A program kezelhetQsEge vacak. Eger bemutattAsa volt a cEljuk, s ezt el is ErtEk. Az alaptqertEnete erqs fantazmagOria, de ElvezhetQ. Az ArAt Serintem viSont nem Eri meg.


Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *