Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 17., szerda

A karácsonyi ajándék kerettörténete

Címe: -  
Írta : KKK
Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren innen,az üveghegyen túl, ahol a kurta farkú malac túr, volt egyszer egy öreg király. Volt neki három dali , szép fia. Na ez a király, nem csak öreg volt, de igen bölcs is.  A bölcsességet a könyvek és sok év adta meg neki, a sok évet pedig a bölcsesség. Hatalmas könyvtárának polcai szinte roskadoztak a könyvektől.Voltak, amelyekben királyok és hadvezérek csatái voltak leírva. Voltak, amelyekben növények leírásai, rajzai szerepeltek, valamint hogyan s miként lehet a gyógynövényeket használni. Voltak olyan könyvek amelyben a csillagokról írtak, a bolygók pályáját gyönyörűen lefestve, a csillag jegyeket és a horoszkópokat is szépen aranyos színekkel kiemelve.A legeslegkedvesebb könyve egy régi , óvatosan lapozgatható, melynek lapjain mesehősök sorakoztak. Ez az öreg és bölcs király  úgy határozott, hogy annak a fiának adja  a trónt  a koronát és a királyi méltóságnak egyéb jelvényeit, aki nem csak erős, hogy mindezt elbírja, hanem   furfangos, és a szerencsének is kedveltje .Elővette hát kedvenc könyvét, s megnézte, hogy is csinálták ezt a mesebeli királyok.
Országának minden szegletében, a legkisebb falu legrövidebb utcájának sarkán is megállt a kisbíró, a dobszó után , hangosan , hogy mindenki meghallja a következőket mondta, hogyaszongya: "Közhírré tétetik. A mi királyunk kinek nevét mindenki tiszteli, elhatározta magát, hogy gyermekeit verseny elé állítja , mert oly egyformának tűnnek minden királysághoz való dologban. Ezzel a versennyel dől el, ki lesz a következő király. A feladat, hogy megszerezzék az aranyalmát, s megválaszolni, létezik-e, s ha létezik, mosolyog-e? Aki a leggyorsabban hazaér, egészségben s a választ megadja, az győz. Bizonyíték gyanánt egy almát el kell hozni, hogy a király láthassa, majd széjjel oszthassa kedvelt népe között. "
Az aranyos alma, ugyanis nagyon megfogta a király fantáziáját, s nem is eresztette. Mondanom sem kell ,h ogy ezt is a mesés könyvben olvasta. 
Elindultak hát a királyfiak, elbúcsúztak édesapjoktól, s mindenki ráállt a számára legjobban tetsző útra. A palota előtt három út  egyesült s most ezek választották szét a három királyfit. Nem volt bennük önzőség, rátartiság, tiszta szívvel léptek az útra, kicsit talán félve az ismeretlentől. De jó testvérek voltak, s tudták egyikük bizton sikerrel jár.
Légy hát TE a legkisebb fiú, s teljesítsd  király atyád kívánságát! Legyen a tied a trón, ahogy ez egy rendes mesében illik!


Hát eddig a keret történet. vagy bevezető, vagy hogyan is nevezzem. A kérdések már megvannak, vannak könnyebbek nehezebbek, de nem túl nehezek, csak annyira hogy picit keljen gondolkodni. Olyan is van, hogy aki nem ismeri a rovást, az játékosan tudja gyakorolni a jeleket, sőt még ovisoknak való feladat is van, akik még a jeleket sem ismerik. Őket is be lehet majd vonni  a játékba. Most már csak a kártyák megírása van, majd a kivitelezése. Az etegamikat nem használtam fel, melyeket készítettem, inkább találós kérdések lesznek, ismertebbek és kevésbé ismertek .  Tehát a mondások nem szerepelnek. De azt hiszem érdekes lesz. :)
Még van idő, a feladatokat oldogatni, Hajrá!
lehet hogy sikerül, majd egy kisebb baráti társasággal letesztelni amint kész van, hogy nem csak gyerekek de felnőttek is tudnak- e vele játszani. Mert ügye ami egy gyereknek kézenfekvő, az lehet hogy már egy felnőttnek nem az.
Ennyit mára.


Rovas Szabvany betűkészlettel olvashatóak a Napló bejegyzések. (balról jobbra)

1 megjegyzés:

  1. Engem nagyon érdekel! Remélem megláthatom hamarosan :) Még dolgozok érte...
    Csilla

    VálaszTörlés

Nincs moderáció, csak nem adok esélyt az egymásról puskázásnak.

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *