Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 9., kedd

feladat Szt, István király ünnepére

Augusztus 20. már a kiskapuban. Feladatot adok, hogy ne unatkozzatok. Valamelyik bejegyzésben pedig írtam, hogy nem fogok adni már a nyár folyamán, azóta pedig legalább 5 új feladat született. Hiába, vannak hullámvölgyek, "alkotói válságok".
Szt . István király sok -sok település nevében szerepel, ezt mindenki észrevette, ezzel semmi újdonságot nem mondtam. Szeretném ha összeszednétek nekem, amennyit csak tudtok. Minden olyan név jöhet, melyben István, király, SztIstván szerepel.
Használható térkép, internet, saját kútfő, és egyéb irodalom.
Szeretném ha a neveket táblázatba helyeznétek, ország|megye|település|lelőhely   legyen a fejlécben. Az országra azért van szükség, hogy ha elcsatolt terület, akkor ezt is tudjuk jelölni. Lelőhely, pedig azért hogy láthassuk, hogy ki hol talált rá  a névre. Minden írás rovással legyen. mindegy hogy összerovást alkalmaztok vagy sem. Minden település név 1 pontot ér, ha az ország és a megye is ki van töltve.+1 pont ha valaki számrovással tudja jelölni a település első említésének időpontját. Tehát településenként akár 2 pont is kapható. Határidő is van, Aug .19. éjfél. Amint lejárt a határidő kirakom a megfejtéseket. A külön ajándékon még tűnődök, mit is kapjon a nyertes, de minden egyes településnév fontos, és talán nem is a nyeremény számít. Valami apróság azért lesz. Pontvadászatba NEM számít be.





Rovas Szabvany betűkészlettel olvashatóak a Napló bejegyzések. (balról jobbra)

2 megjegyzés:

  1. Lett volna megfejtésem csak nem voltam itthon, ha lehet határidőn túl beadni akkor a határon túliakat is megkeresem.
    Sanyi.

    VálaszTörlés
  2. Persze jöhet a megfejtés, csak most már nem jár érte semmi.

    VálaszTörlés

Nincs moderáció, csak nem adok esélyt az egymásról puskázásnak.

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *