Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 19., péntek

45. feladat ( B,D jelek olvasása )


borOka bAdogos a bAbolnai bqlqmbika buli utAn a bokorvab Ebredt.
Ez csak egy mondat a sok közül,amit a mai napon alkottunk. A következő szavakból kell minimum 3 mondatot készíteni, ha lehet összefüggés is legyen köztük.
bolond, bAdogos, bAbolna, bqlqmbika, didereg, bendQ, iraNAba,bArd, bArdolatlan, boldog, bunda, libben,behemOt, diNNe,lAb, belEndek, lAda, labda,bokor,bojtorjAn,bambusz, buldog,beszervezQ, bandita.bekap,budi,ballag,boka,buckalakO,bQg,buksi,gqdqr, boroshordO,didereg,dobAl, bwdqs,rAba

Lehet verses formában, akkor 10 pont, egyébként 5 pont minden egyes fogalmazás. Egy mondatban az "egy, a, az" névelők szabadon használhatóak, egy mondatban ha szükséges, akkor maxi 1 plusz szó kerülhet a mondatba a felsoroltakon kívül. A mondatokat kézzel vagy géppel is írhatjátok.


Ha megérkeznek a megoldások, a jelenleg használatos írással is fel fogom tüntetni a blogon. Az olvasás gyakorlásához mindkét írásmód megfelel, hisz aki most tanulja az olvasást d-b gyakran keveredik,a róni tanulóknak, meg szintén jó kis gyakorlás lesz. 




Rovas Szabvany betűkészlettel olvashatóak a Napló bejegyzések. (balról jobbra)

Jeleztétek, hogy nem látjátok a rovás jeleket. Valószínűleg nem csak fontkészletfüggő, hanem jelkészlet függő is. Hiába még mindig nincs Unocode. Itt a kép a feladatról.

2 megjegyzés:

  1. szeretném megkérdezni, miért balról jobbra -és a betűk is fordítva -olvashatóak ezek az írások? tanulnék rovást olvasni, de ez megnehezíti a dolgomat, a szabványbetűkészlet jobbról balra rajzolja meg a betűket is.

    VálaszTörlés
  2. Van egy kisebb vita a rovók között, hogy a jelenlegi technikával(szövegszerkesztők) milyen irányú legyen a rovás, s hogy a jelek merre álljanak. Ez a feladat egy ilyen nézőpontot jelenít meg. Kézi írásnál maradj a jobbról balra írásnál, és a hagyományos jeliránynál.

    VálaszTörlés

Nincs moderáció, csak nem adok esélyt az egymásról puskázásnak.

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *