Szívesen veszem villámlevélben elküldött rovással írt véleményeidet, hozzászólásaidat

mivel a fenti script nem működik az alábbi linket kattintsd. FCK Editoros blogodba tudod beszerkeszteni a kódot. Segítségedre lehet ha vendégkönyvet használsz. Röviden: rovással a vendégkönyvbe ekként írhatsz.

Rovás honlap: Apróságok

2010. november 4., csütörtök

Új ingyen játék

Ez nem az a játék, melyet már bezengtem. Az egy kicsit tovább tartózkodik a tervező asztalon.
A családban ugyanis mindenkinek van egy újabbnál újabb ötlete, ezek nem mindig vannak szinkronban, valamint kisebb viták alakulnak ki, hogy és miként lehetne minél könnyebben és olcsóbban, de színvonalasan létrehozni.
Minél kevesebb vacak kell annál jobb. Mert hát a gyerekek úgy is elhagynak a játékokból ezt azt.


Tehát aminek a linkjét közreadom, egy írtó egyszerű játék.

memória játék
A rovás jeleket kell összepárosítani a latin alapú betűkkel.
A játék leírása ugyan az, mint a hagyományos memória játékoké.
Összekevered a kártyákat, írással lefelé fordítva helyezed el az asztalon.
Minden játékos, kettőt fordít, egymás után, majd visszaforgatja azokat. Úgy kell fordítani, hogy minden játékos lássa az írásokat. Ha találsz két olyat, melynek a rovás jele megfelel a latin megfelelőjével, akkor tied a kártya. Ekkor megint te forgatsz.
Aki a legtöbbet gyűjti, az győz.

Nem készítettem a játékot túl színesre, és díszesre. Így könnyebb kinyomtatni. Ha akarjátok, az írott felét kidíszíthetitek.Ez jó időtöltés a tanulni vágyó gyerekeknek. A lényeg, hogy a jelekhez ne akasszatok díszeket, csak köré rajzoljátok.Így pontosan megmarad a jel formája az elmében. A másik felére nem érdemes nyomtatni semmit, mert minimális jelzés is megkönnyítené a feladatot... a gyerekeknek jobb a memóriájuk :D
Érdemes hetente 1-2 alkalommal játszani vele, így nem csak a rövidtávú memóriába, hanem a hosszútávúba is beégnek a jelek.
memoriajatek

Nyomtasd ki egy keményebb lapra, hogy kicsit tartósabb legyen. Jelezz vissza ha letöltötted és tetszik. Hagy örüljek egy kicsit. :)

Share/Bookmark
****

4 megjegyzés:

Nincs moderáció, csak nem adok esélyt az egymásról puskázásnak.