Szívesen veszem villámlevélben elküldött rovással írt véleményeidet, hozzászólásaidat

mivel a fenti script nem működik az alábbi linket kattintsd. FCK Editoros blogodba tudod beszerkeszteni a kódot. Segítségedre lehet ha vendégkönyvet használsz. Röviden: rovással a vendégkönyvbe ekként írhatsz.

Rovás honlap: Apróságok

2010. október 17., vasárnap

haiku

Ezzel a szóval tegnap találkoztam és egyből megragadta a lelkemet. Japán versforma, mely azt hiszem nem is onnan származik eredetileg, de ott forrott ki igazán.. Pár  szó csupán. Főleg a természetről szólnak, némi filozófiát is fonva a szavak közé. Általában rímeket nem tartalmaznak.
Ezeket a rövid versikéket szépírással is megjelenítik, amit szintén magas színvonalon művelnek. A kaligráfia egy teljesen különálló művészeti irányzat, amely szintén nem japán találmány

Arra gondoltam, hogy összerovásaink megjelenítése, tökéletes lenne nem haikuban, -bár nagyon ütős sorokat lehet olvasni,- hanem szép magyar mondásokat. A lényeg, hogy az írás, ne csak összerovott legyen, hanem látványos, egyszerűségében tökéletes.  

Tehát ismét játék!
Egy tetszőleges mondás, vagy haiku megjelenítése papíron. Lehet ecsettel, tollal, ceruzával. Az írás iránya lehet fentről lefelé, vagy jobbról balra. Egy művön belül csak egy irány használható.
Erre a feladatra áldozz sok időt! Nem kell a japán kaligráfia szabályai szerint dolgoznod, hiszen rovásírást készítesz.
Tervezd meg, az írásodat:
  • Melyek azok a magánhangzók melyeket az érthetőség kedvéért mindenképpen meg kell jelenítened?
  • Melyek azok az egyértelmű , mindenki által használt szavak, melyekben akár a mássalhangzók némelyike is elhagyható?(nem muszáj)
  • Az összerovott jelek mutatósak legyenek
  • Ligatúrák használhatóak
  • Ne használd ezeket a jeleket: tpru , tprus, unk  (saját mánia bocsi )
A feladatban részvevő írások kikerülnek a blogra. Minden írás 10 pontot ér! De csak akkor ha úgy érzem, nincs összecsapva.
A lelked is írjon, ne csak az elméd és a kezed!
Több írást is küldhetsz, de mindegyik igényes legyen.


2010.10.18.ui: 1 már érkezett, írjatok ti is!
Share/Bookmark

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nincs moderáció, csak nem adok esélyt az egymásról puskázásnak.